flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок відносно особи, яка скоїла крадіжку

16 січня 2020, 09:46

Корабельним районним судом міста Миколаєва розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр. Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.2 КК України.       

Судом було встановлено, що гр. Б. 06 червня 2019 року близько 12 год. 00 хв.,  перебуваючи за місцем мешкання гр. П., керуючись раптово виниклим корисливим умислом, направленим на протиправне заволодіння чужим майном, скориставшись тим, що останній заснув, шляхом вільного доступу повторно таємно викрав належний його матері мобільний телефон. Заволодівши вказаним майном, обвинувачений з місця події зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Оцінивши досліджені докази у їх сукупності, суд дійшов висновку про винність обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.2 КК України, і кваліфікує його дії як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд врахував що обвинувачений вчинив умисне корисливе кримінальне правопорушення середньої тяжкості, що останній раніше судимий за злочини аналогічної спрямованості, не має постійного місця роботи. Натомість, суд врахував, що обвинувачений частково визнав свою вину у вчиненому, за місцем проживання характеризується задовільно.

Відповідно до вироку суду, гр. Б. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.2 КК України, та призначено йому покарання у виді одного року позбавлення волі.

В порядку ч.4 ст.70 КК України шляхом часткового складання покарань, призначених даним вироком та вироком Корабельного районного суду м.Миколаєва від 11 грудня 2019 року, обвинуваченому остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі на строк один рік шість місяців.

Повний текст рішення в ЄДРСР справа № 488/2713/19

 

Прес-секретар

Корабельного районного суду

м. Миколаєва