flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у пограбуванні магазину

03 грудня 2019, 15:59

Слідчим суддею застосовано до гр. Ц. запобіжний захід у виді тримання під вартою у Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор» на строк шістдесят днів. Визначено розмір застави в сумі 42 040 грн., у разі внесення якої підозрюваний має бути негайно звільнений з-під варти.

Слідчий Корабельного ВП ГУ НП України в Миколаївській області звернувся до слідчого судді із клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваного гр. Ц., мотивуючи його тим, що  30 листопада 2019 року приблизно о 04 год. 15 хв. у підозрюваного, який знаходився поблизу магазину «Пепсі», виник умисел на відкрите викрадення чужого майна. З цією метою підозрюваний перед входом до магазину вдягнув на голову заздалегідь підготовлену маску, зайшов до приміщення магазину, де здійснювала торгівлю гр. С., і почав штовхати її руками в область обличчя та тулуба, остання намагалася чинити опір. Підозрюваний, подолавши опір потерпілої, знаходячись за прилавком магазину, з шухляди, де знаходились грошові кошти, забрав 3 000 грн., після чого вибіг з приміщення, а потерпіла намагалася його затримати. Тоді підозрюваний наніс їй один удар кулаком в область обличчя та зник з місця злочину з майном, яким відкрито заволодів.

Під час судового засідання підозрюваний свою участь в інкримінованих подіях підтвердив. Останній офіційно не працевлаштований, стабільного джерела доходів не має, також не має і міцних соціальних зв’язків, раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі і звільнився трохи більше ніж півтора роки тому. Дані обставини вже свідчать, що ризик вчинення підозрюваним іншого кримінального правопорушення є настільки реальним, що жоден інший, більш м’який запобіжний захід не зможе йому запобігти.

Слідчим суддею клопотання було задоволено.

Повний текст рішення в ЄДРСР справа № 488/4653/19


Прес-секретар
Корабельного районного
суду м.Миколаєва