flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного за пограбування жінки

03 грудня 2019, 14:46

Сьогодні слідчим суддею Корабельного районного суду м. Миколаєва було розглянуто клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Слідчий Корабельного ВП ГУ НП України в Миколаївській області звернувся до слідчого судді із клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваного гр. Ш., мотивуючи його тим, що  01 грудня 2019 року близько 12:45, перебуваючи біля ЗОШ № 47,підозрюваний побачив, що повз нього проходить раніше йому не знайома гр. Г., у якої на лівому плечі знаходилася жіноча сумка, у зв’язку з чим у останнього виник умисел відкрито викрасти вказану сумку. Підозрюваний прослідував за потерпілою і, наздогнавши її на перехресті між вул. Торговою та вул. Рильського, шляхом ривка вихопив з лівого плеча жіночу сумку червоного кольору, в якій, крім іншого майна, знаходився гаманець, а в ньому грошові кошти у сумі 385 грн. Після цього, підозрюваний з викраденим майном з місця злочину зник.

Підозрюваний своєї причетності до інкримінованого правопорушення не заперечував, також не заперечував і проти задоволення клопотання. Останній не працює, стабільного джерела доходів не має, також не має і міцних соціальних зв’язків, раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі і звільнився трохи більше ніж три місяці тому. Дані обставини вже свідчать, що ризик вчинення підозрюваним іншого кримінального правопорушення є настільки реальним, що жоден інший, більш м’який запобіжний захід не зможе йому запобігти. Натомість, ризик переховування від правосуддя, на думку слідчого судді, залишився недоведеним.

Слідчим суддею клопотання було задоволено та застосовано до гр. Ш.    запобіжний захід у виді тримання під вартою у Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор» на строк шістдесят днів.

Визначено розмір застави в сумі 42 040 грн., у разі внесення якої підозрюваний має бути негайно звільнений з-під варти.

Повний текст рішення в ЄДРСР справа № 488/4649/19


Прес-секретар
Корабельного районного
суду м.Миколаєва