flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у розбійному нападі

25 листопада 2019, 14:23

22.11.2019 року слідчим суддею Корабельного районного суду м.Миколаєва було розглянуто клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Слідчий Корабельного ВП ГУ НП України в Миколаївській області звернувся до слідчого судді із клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваного гр. Д., мотивуючи його тим, що  21 листопада 2019 року приблизно о 19 год. 00 хв. підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючись корисливим умислом, направленим на викрадення чужого майна, прийшов до місця проживання свого знайомого, постукав у двері та, дочекавшись, коли потерпілий відчинить двері, погрожуючи  останньому заздалегідь підготовленим ножем, із застосуванням фізичного насильства, проник до приміщення будинку та відкрито заволодів планшетом вартістю 3 600 грн. З викраденим майном обвинувачений з місця вчинення злочину зник, розпорядившись ним на власний розсуд.

Заслухавши пояснення осіб, які брали участь у судовому розгляді, дослідивши письмові докази, додані до клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку,  що підозра у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.187 ч.3 КК України, про яку повідомлено гр. Д. є обґрунтованою.  

В провадженні Центрального та Корабельного районних судів м.Миколаєва вже перебувають кримінальні справи щодо гр. Д. за його обвинуваченням у вчиненні корисливих (у тому числі і тяжких) злочинів, а з 19 листопада 2019 року останній розшукується Новоодеським районним судом Миколаївської області як обвинувачений за ст.190 ч.2 КК України. Підозрюваний не має постійного місця роботи або іншого стабільного джерела доходів. Дані обставини ясно свідчать, що ризик вчинення підозрюваним іншого кримінального правопорушення є настільки реальним, що жоден інший, більш мʼякий запобіжний захід не зможе йому запобігти.

Слідчим суддею клопотання було задоволено та застосовано до гр. Д.    запобіжний захід у виді тримання під вартою у Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор» на строк шістдесят днів.

Зазначено порядок оскарження ухвали суду.


Прес-секретар
Корабельного районного
суду м.Миколаєва