flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Корабельному районному суді м. Миколаєва триває розгляд кримінального провадження відносно Іванова Ю.О., Буханка Б.П.,  Ноздренка О.С. і Панчук З.М.

16 травня 2019, 16:42

 

14 травня 2019 року о 20.16  годині Інтернет видання «Корабелов.инфо» розмістило статтю (мовою оригіналу):  "Первый пошел": суд по "галициновским убийцам" снова затягивается, один из обвиняемых уже вышел из СИЗО под залог» (https://korabelov.info/2019/05/123492/)

Як неодноразово зазначалося раніше, вказане кримінальне провадження вже розглядалося Жовтневим районним судом Миколаївської області та Апеляційним судом Миколаївської області з постановленням вироків  відносно обвинувачених  Іванова Ю.О., Буханка Б.П.,  Ноздренка О.С. і Панчук З.М.

На розгляд Корабельного районного суду м. Миколаєва зазначене кримінальне провадження надійшло в листопаді 2016 року після скасування Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ попередніх вироків Жовтневого районного суду Миколаївської області та Апеляційного суду Миколаївської області.

Тоді ж обвинуваченими були заявлені клопотання про ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, які перебувають у прокурора, проте, більше ніж за 2 роки,  сторона обвинувачення  так і не ознайомила обвинувачених з матеріалами справи.

Це і є головною причиною того, що суд так і не розпочав судовий розгляд.

Також,  звертаємо увагу, що   відповідно до ст.17 Кримінального процесуального кодексу України (презумпція невинуватості та доведеність вини) особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Вже в самій назві статті містяться тези про те, що обвинувачені є «галицинівськими вбивцями», при тому що вирок суду щодо них не ухвалений.

Такий підхід ЗМІ є нічим іншим, як відвертим нехтуванням принципом презумпції невинуватості, навішуванням ярликів, та, як видається, спрямований на умисне формування у суспільства відверто хибних уявлень щодо цілей та задач правосуддя без хоча б мінімального аналізу як обставин конкретної справи, так і положень закону.

Прес-секретар

Корабельного районного

суду м.Миколаєва