flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закрив  кримінальне провадження  у зв'язку з примиренням обвинуваченого з потерпілим       

15 травня 2019, 14:48

     

14.05.2019 року Корабельний районний суд міста Миколаєва розглянув  у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням Г. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Судом встановлено, що Г.  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.286 ч.1 КК України  - у тому, що він  18.03.2019 року   близько 13.00 годині, управляючи  технічно справним автомобілем “Hyundai Tucson”, рухаючись заднім ходом прибудинкової території житлового будинку №Х по вул.Знаменській у м.Миколаєві, порушуючи вимоги  п.п 2.3 “б”, 10.9 ПДР України,  проявив неуважність в дорожній обстановці,  не звернув уваги на пішохода М. внаслідок чого допустив на неї наїзд, потерпілій були заподіяні середнього ступеню тяжкості тілесні ушкодження за ознакою тривалого розладу здоров'я.

У судовому засіданні від обвинуваченого Г. надійшло клопотання про закриття кримінальної справи внаслідок примирення  з потерпілою, звільнення його від кримінальної відповідальності  на підставі ст.46 КК України.  Суду також пояснив, що  у скоєному щиро кається, потерпілій він повністю відшкодував матеріальну та моральну шкоду.

Потерпіла М. просила задовольнити клопотання обвинуваченого та звільнити його від кримінальної відповідальності, суду пояснила, що обвинувачений їй повністю відшкодував матеріальну та моральну шкоду, заподіяну внаслідок ДТП, вони примирилися.

Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання обвинуваченого.

У відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається у зв'язку із звільненням  особи від кримінальної відповідальності.

У відповідності зі ст.46 КК України, особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим і відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Судом встановлено, що Г.  вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, з потерпілою примирився та відшкодував заподіяну потерпілому матеріальну шкоду виниклу внаслідок понесених  витрат на лікування через отримані травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

 Суд ухвалив  звільнити  Г. від кримінальної відповідальності за  ч. 1 ст. 286 КК України та кримінальне провадження за обвинуваченням   останнього за  ч. 1 ст. 286 КК України закрити  у зв'язку з примиренням з потерпілим.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду.

 

Повний текст рішення в ЄДРСР справа №  488/1870/19.

 

 

            

Прес-секретар

Корабельного районного

суду м.Миколаєва