flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом прийнято рішення про  конфіскацію собаки, яку власники вигулювали без намордника

04 квітня 2019, 15:10

                

     01.04.2019 року суддя Корабельного районного суду м. Миколаєва розглянув матеріали, що надійшли з Корабельного відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Миколаївській області про притягнення до адміністративної відповідальності З, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.154 КУпАП  (порушення правил тримання собак).

     27 січня 2019 року близько 13 год. 00 хв. З., знаходячись по вулиці Новобудівній в районі будинку № Х в Корабельному районі м.Миколаєва, вигулювала собаку без намордника, внаслідок чого собака вкусив за ногу К.

      Вислухавши пояснення особи, яка притягується до відповідальності, потерпілої, вивчивши матеріали справи та надавши оцінку представленим доказам, суддя находить доведеною вину З. у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.154 КУпАП (порушення правил тримання собак), оскільки остання вигулювала собаку без намордника, що спричинило заподіяння шкоди здоровʼю К.

    Відповідно до ст.9 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» від 21 лютого 2006 року, особа, яка утримує домашню тварину, зобовʼязана забезпечити безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною домашньою твариною. При супроводженні домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду. За ст.22 вказаного Закону при поводженні з домашньою твариною особа, яка її утримує, зобовʼязана забезпечити наявність намордника, повідка, що необхідні для здійснення вигулу домашньої тварини поза місцем її постійного утримання.

      У відповідності до п.4.9 Правил тримання собак та котів у м.Миколаєві, затверджених рішенням Миколаївської міської ради від 03 вересня 2009 року за № 36/8, особа, яка супроводжує тварину, зобов'язана забезпечити безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною домашньою твариною.

   Судом було визнано З. визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.154 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 (п'ятдесят одна) гривня 00 копійок, з конфіскацією тварини та стягннено  судовий збір у розмірі 384 (триста вісімдесят чотири) гривні 20 копійок.

      Постанова може бути оскаржена  протягом десяти днів з дня винесення  постанови.

      Повний текст постанови в ЄДРСР справа № № 488/641/19

 

Прес-секретар

Корабельного районного

суду м.Миколаєва