flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Важлива інформація для учасників судових проваджень щодо розгляду справ за участю присяжних

02 лютого 2023, 08:36

 

На підставі ст. 64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради проводить відбір кандидатів на посади присяжних для участі у судових засіданнях в Корабельному районному суді м. Миколаєва.

У відповідності до ст. 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» до кандидатів пред'являються такі основні вимоги:

1. Особа є громадянином України;

2. Особа досягла 30 річного віку, граничний вік кандидата не повинен перевищувати 65 років.

3.Особа постійно проживає на території Корабельного району м. Миколаєва.

Додатково інформуємо, що згідно статті 64 вищевказаного Закону, присяжним гарантується:

1. Присяжним за час виконання ними обов'язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України. Присяжним відшкодовуються витрати на проїзд і наймання житла, а також виплачуються добові. Зазначені виплати здійснюються за рахунок коштів бюджетної програми на здійснення правосуддя територіальними управліннями Державної судової адміністрації України за рахунок коштів Державного бюджету України.

2. За присяжними на час виконання ними обов'язків у суді за місцем основної роботи зберігаються всі гарантії та пільги, визначені законом. Час виконання присяжним обов'язків у суді зараховується до всіх видів трудового стажу. Звільнення присяжного з роботи або переведення на іншу роботу без його згоди під час виконання ним обов'язків у суді не допускається.

3. На присяжних поширюються гарантії незалежності і недоторканності суддів, установлені законом, на час виконання ними обов'язків із здійснення правосуддя. За обґрунтованим клопотанням присяжного заходи безпеки щодо нього можуть уживатися і після закінчення виконання цих обов'язків.

Додаткову інформацію щодо вказаного питання Ви можете отримати за телефоном: 0512 60-02-77 або 0958925067.

джерело https://www.facebook.com/corabeldistr.mkrada.gov.ua

 

На підставі викладеного, Корабельний районний суд м. Миколаєва з 06.02.2023 року тимчасово припиняє розгляд таких категорій цивільних справ (відповідно до частини 4 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України): - обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;- визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою;- усиновлення;- надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку;- примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу та кримінальних справ (за вчинення злочинів, покарання за які передбачені у виді довічного позбавлення волі) за участю присяжних до вирішення питання про затвердження списків присяжних.Питання щодо участі присяжних у зазначених вище справах будуть вирішуватися відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

 



З  повагою,Корабельний районний суд м.Миколаєва