flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд притягнув водія до відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння

18 січня 2022, 16:07

Суддею Корабельного районного суду м. Миколаєва було   розглянуто  справу про адміністративне правопорушення, що надійшла з Управління патрульної поліції в Миколаївській області про притягнення В.  до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

За даними протоколу про адміністративне правопорушення, 08 жовтня 2021 року о 10:50 год. в м. Миколаєві, Корабельний район, по пр. Богоявленському в районі перехрестя з вул. Гагаріна, громадянин В. керував транспортним засобом мопедом Suzuki, без номерного знаку, з явними ознаками алкогольного сп’яніння, зокрема різкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння шкіри обличчя. Зі згоди водія тест на стан алкогольного сп’яніння пройшов на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку, результат тесту «Drager» alcotest 7510, тест №71, становив 2,29 промілі алкоголю у повітрі, що видихається водієм.

Дії В. кваліфіковано за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Справа була призначена до судового розгляду з викликом останнього, однак він  до суду не прибув.

Суд вважав доведеною вину В. у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, тобто наявність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та необхідним притягнути його до адміністративної відповідальності з накладенням адміністративної стягнення, передбаченого санкцією даної статті без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки відповідно облікових даних АІС МВС посвідчення водія відносно останнього не видавалось  та  вирішив притягнути гр.В  до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 17000 (сімнадцять тисяч) грн. без позбавлення права керувати транспортними засобами,  стягнувши з останнього в дохід держави судовий збір в сумі 454 грн.

Повний текст рішення в ЄДРСР справа № 488/3872/21

 

Головний спеціаліст

Корабельного районного

суду м.Миколаєва