flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто кримінальне провадження за скоєння крадіжки

05 жовтня 2021, 16:19

15.09.2021 року  Корабельний районний суд м.Миколаєва  розглянув  кримінальне провадження за обвинуваченням К. у  вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна).

Судом встановлено,  що 31 серпня 2021 року у період часу з 09:16 год. по 09:33 год. К., знаходячись у приміщенні магазину «Червоний маркет», що розташований за адресою: м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 340, скориставшись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, керуючись корисливим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, шляхом вільного доступу, таємно викрала майно.

З викраденим  майном  К. з місця вчинення кримінального правопорушення  зникла,  яким розпорядилась на  власний розсуд, спричинивши ФОП Чайкін Д.С. матеріальну шкоду на загальну суму 455 грн. 60 коп.

Дії  К. кваліфіковані за ч.1 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна.

Матеріальна шкода ФОП Чайкіну Д.С. відшкодована обвинуваченою в повному обсязі.

При призначенні покарання обвинуваченій К., суд, відповідно до ст.65 КК України, враховав ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відповідно до ст.12 КК України є кримінальним проступком, особу винної, яка раніше несудима, обставини, що пом`якшують покарання, зокрема щире каяття у скоєному, відсутність обставин, які обтяжують покарання, з чого дійшов висновку про необхідність призначення їй покарання у виді обмеження волі, в мінімальних межах санкції, передбаченої КК України за скоєне кримінальне правопорушення.

Судом громадянку К. визнано винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.185 КК України і призначено їй покарання у виді  1 (одного) року обмеження волі.

        На підставі ст. 75 КК України останню звільнено від відбуття покарання з випробуванням строком на 1 (один) рік та відповідно до ч. 1 ст. 76 КК України зобов`язано  періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та навчання.

           Речові докази по справі, що передано до кімнати зберігання речових доказів ВП №3 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області  вирішено повернути власнику.

           Зауважемо, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

           Повний текст рішення   в ЄДРСР справа №  488/3364/21.

 

Головний спеціаліст

Корабельного районного суду

м.Миколаєва