flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто справу про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом  з явними ознаками наркотичного сп'яніння  

24 вересня 2021, 11:01

 

              Корабельним районним судом м.Миколаєва  розглянуто матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

             Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 05.05.2021 року о 18 годині 20 хвилин водій Б. керував транспортним засобом автомобілем “DACIA LOGAN”, в м. Миколаєві по проспекту Богоявленському в районі будинку № 234-В, з явними ознаками наркотичного сп'яніння (розширені зіниці очей, почервоніння очей та тремтіння пальців рук), у зв'язку з чим водію було запропоновано пройти огляд на стан наркотичного сп'яніння в медичному закладі, на що Б. відмовився, посилаючись на відсутність фізіологічного бажання, чим порушив п. 2.5 ПДР України та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

           Судом Б. визнаго винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік та  стягнено  з останнього судовий збір у розмірі 454,00 (чотириста п'ятдесят чотири) гривень в дохід держави.

Повний текст рішення в ЄДРСР справа № 488/1573/21

 

 

Головний спеціаліст

Корабельного районного суду

м. Миколаєва