flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення  за керування громадянином транспортним засобом в стані сп'яніння  

19 серпня 2021, 16:47

Корабельним районним судом м. Миколаєва розглянуто справу про адміністративне правопорушення  за ч.2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) (повторне протягом року  керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість відносно громадянина П., якого постановою Ленінського районного суду м.Миколаєві  вже було притягнуто реакції)  до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення (повторне протягом року  керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції ).

Відповідно до протоколу про адміністративне 10 травня 2021 року о 23:35 год. в    м. Миколаєві, по вул. Знаменській, гр.П. керував транспортним засобом Mitsubishi Lanser, та  став учасником ДТП, після чого останнього було доставлено до медичного закладу для проходження медичного огляду на стан сп’яніння. Згідно висновку МОЦПЗ він  знаходився в стані алкогольного сп’яніння.

Дії громадянина П. кваліфіковано за  ч.2 ст. 130 КУпАП.

В ході розгляду справи П. свою вину визнав, обставини, зазначені у протоколі про адміністративне правопорушення, не заперечував.

Судом вирішено гр.П. притягнути до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 34 000 (тридцять чотири тисячі) грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки, без оплатного вилучення транспортного засобу.

Стягнути з останнього в дохід держави судовий збір в сумі 454 (чотириста п’ятдесят чотири)грн

 

Повний текст рішення в ЄРДР справа № 488/1931/21

 

 

Головний спеціаліст

Корабельного районного

суду м.Миколаєва