flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді відбулися тактико-спеціальні навчання та навчання з протипожежної підготовки

12 лютого 2021, 14:57

 

Сьогодні в Корабельному районному суді м. Миколаєва співробітниками Служби судової охорони у Миколаївській області спільно з працівниками Корабельного РВ у місті Миколаєві ГУ ДСНС України у Миколаївській області та П'ятою державною пожежно-рятувальною частиною ГУ ДСНС України у Миколаївській області були проведені тактико-спеціальні навчання та навчання з протипожежної підготовки.

Навчання проводилися начальником ВОО та ПГП ТУ Служби судової охорони у Миколаївській області підполковником служби Гарагулею В.С., першим заступником начальника ТУ Служби судової охорони у Миколаївській області полковником служби Левицьким А.О., начальником відділу з професійної підготовки ТУ Служби судової охорони підполковником Служби Хмурінським О.В., командиром першого підрозділу охорони ТУ Служби судової охорони у Миколаївській області майором Служби Кислим М.М., начальником Корабельного РВ у м. Миколаїв ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області Остафій О.І., начальником П'ятої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Миколаївській області Заїченко Л.С.

Судові охоронці відпрацювали спільні дії з працівниками апарату суду при порушенні громадського порядку в залі судового засідання, а також підтриманні громадського порядку під час резонансних судових процесів, реагування на прояви неповаги до суду, забезпечення в суді безпеки усіх учасників судового процесу.

 

 

По закінченню тактико-спеціальних навчань учасники підбили підсумки проведених навчань та проаналізували окремі дії кожного співробітника, аби при виникненні реальних надзвичайних подій врахувати можливі ускладнення обстановки та правильно відреагувати на них.

Навчання з протипожежної підготовки були спрямовані на вивчення заходів пожежної безпеки на об’єктах та робочому місці, порядку сповіщення про пожежу, дій під час пожежі в умовах конкретної надзвичайної ситуації, застосування первинних засобів пожежогасіння.

Основною метою навчання було вироблення у співробітників суду навичок та здібностей самостійно, швидко та безпомилково орієнтуватися в ситуації при виникненні загрози пожежі чи самої пожежі; підтримання на належному рівні емоційної та психофізичної підготовки співробітників суду в разі виникнення пожежі; навчання прийомам та способам порятунку та евакуації людей.

 

 

Начальник П'ятої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Миколаївській області провів детальний інструктаж з правил використання первинних засобів пожежогасіння на прикладі умовної пожежі та надав можливість співробітникам суду самостійно погасити штучно створений вогонь.

 

 

Колектив Корабельного районного суду м. Миколаєва висловлює глибоку вдячність співробітникам Служби судової охорони у Миколаївській області та управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області за проведені цікаві та пізнавальні навчання.