flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок за грабіж майна з магазину “Фокстрот”

11 лютого 2021, 16:29

 Особу засуджено за грабіж тепловентилятору для обігріву

Вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва особу визнано винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 186 КК України, тобто відкритому заволодінні чужим майном (грабежі), та призначено йому покарання у виді виправних робіт строком на шість місяців із відрахуванням в дохід держави 10% із суми заробітку.

В ході розгляду справи було встановлено, що 27 листопада 2020 року приблизно об 11:00 год. обвинувачений, маючи умисел на відкрите викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, знаходячись в приміщенні магазину «Фокстрот», що розташований на другому поверсі торговельного центру «Depot», за адресою: м. Миколаїв, пр. Корабелів, 14, відкрито викрав тепловентилятор ТМ «Vegas».

Так, пройшовши по магазину обвинувачений, вибрав варіант, що його зацікавив. Коли останній підійшов до каси для оплати за даний товар, то йому повідомили, що даний тепловентилятор є виставковим без упакування і працівник магазину відвів обвинуваченого до стелажів з таким же товаром та запропонував взяти інший товар в упакуванні. Обвинувачений, пояснивши, що саме обраний товар бажає придбати, відмовився вибрати інший. Однак працівник магазину відмовився надати упакування та продовжував наполягати на виборі іншого товару. Для вирішення даного конфлікту обвинувачений не звертався до адміністратора магазину та будучи обуреним такою поведінкою працівника магазину, утримуючи в руках, обраний раніше тепловентилятор, швидко покинув приміщення магазину, при цьому чув крики продавців, які голосно вигукували, що він залишає магазин з несплаченим товаром. Приблизно через 5 хвилин обвинувачений був затриманий працівниками поліції на вулиці із вказаним товаром, який він добровільно передав останнім.

При вирішенні питання про вид і міру покарання обвинуваченому суд врахував щире каяття у вчиненому та повне відшкодування завданих збитків.

Наразі вирок законної сили не набрав.