flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок за умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження

09 грудня 2020, 10:12

Корабельним районним судом міста Миколаєва розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр. Л. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121  КК України.

Судом було встановлено, що обвинувачений 18.08.2020 р. в період часу приблизно з 11 год. 30 хв. по 12 год. 20 хв., перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, умисно заподіяв потерпілому тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння за наступних обставин:

знаходячись у вказаний час у одній з кімнат приватного домоволодіння, у ході сумісного вживання алкогольних напоїв з потерпілим, на ґрунті особистих неприязних відносин, маючи намір на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, усвідомлюючи характер своїх протиправних дій,  наніс потерпілому один удар ножем в область грудної клітини, спричинивши йому тяжке тілесне ушкодження у вигляді сліпого проникаючого колото–різаного поранення грудної клітини зліва, яке ускладнилось розвитком гемотораксу.

Обвинувачений вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся, в судовому засіданні не оспорював обставин  умисного заподіяння ним потерпілому тяжких тілесних ушкоджень.

Оцінивши досліджені докази у їх сукупності, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого за ст. 121 ч. 1 КК України в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження небезпечного для життя в момент заподіяння.

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинуваченим скоєно тяжкий злочин проти життя та здоров’я особи, умисну форму вини, особу обвинуваченого - який раніше судимий неодноразово, у тому числі за скоєння  за обтяжчуючих обставин (з користі) особливо тяжкого злочину проти життя та здоров'я особи, судимості за попередні злочини не зняті та не погашені у встановленому Законом порядку, обвинувачений відбував покарання в місцях позбавлення волі, негативно характеризується за місцем проживання, зі слів сусідів вживає наркотичні речовини, зловживає спиртними напоями, періодично порушує громадський порядок.

Судом встановлені обставини, що пом’якшують покарання обвинуваченого - повне визнання ним вини, його щире каятття у скоєному, активне сприяння у розкритті злочину, а також відсутність з боку потерпілого до обвинуваченого жодних претензій матеріального та морального характеру.

Обставиною, яка обтяжує покарання, суд визнав вчинення злочину особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до вироку суду гр. Л. визнано винним за ч.1 ст. 121 КК України, йому призначено  покарання у вигляді  5  років позбавлення волі.          

 

 

Прес-секретар

Корабельного районного суду

м. Миколаєва