flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок за крадіжку

01 жовтня 2020, 09:08

Корабельним районним судом міста Миколаєва розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр. С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України.

Судом було встановлено, що обвинувачений 10.06.2018 року близько 12.00 години, проник через паркан на територію ТОВ “ЦЕНТР ТЕХНОЛОГІЙ ВіК”, де керуючись раптово виниклим корисливим умислом,  скориставшись відсутністю сторонніх осіб, таємно викрав водяний радіатор вартістю 6 259,14 грн., який перекинув через паркан на дорогу, з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядився ним на власний розсуд.

Він же, повторно,  09.07.2018 року  близько 11.00 години, знаходячись біля приватного будинку по вул. Некрасовій у м.Миколаєві, керуючись корисливим мотивом, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, таємно витягнув з вулиці через паркан території зазначеного домоволодіння чотири труби з нержавіючого металу загальною довжиною 6.16 м вагою 8,8 кг, вартістю  261,10 грн., які слугували частиною каркасу для підтримки виноградної лози, з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядився ним на власний розсуд.

Обвинувачений вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся.

Оцінивши досліджені докази у їх сукупності, суд дійшов висновку про доведеність вини  обвинуваченого за ч.2 ст.185 КК України  - у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно та за ч.3 ст.185 КК України - у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у сховище.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого, відсутність тяжких наслідків;  особу обвинуваченого - раніше  судимого неодноразово, який негативно  характеризується за місцем проживання, є інвалідом 3-ї групи за загальним захворюванням, перебуває на обліку в наркологічному диспансері з діагнозом  синдром залежності від опіатів та на метадоновій замісній терапії, має ряд тяжких хронічних захворювань - ВІЛ-інфекція третя клінічна стадія, хронічний гепатит змішаного генезу.

Обставинами, що пом'якшують покарання  обвинуваченого суд врахував повне визнання вини, каяття у скоєному, активне сприяння обвинуваченого у розкритті злочину, повне відшкодування завданих потерпілій 2 збитків, відсутність тяжких наслідків від злочинних дій обвинуваченого, дані про особу обвинуваченого.

Відповідно до вироку суду обвинуваченого визнано винним за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України, йому призначено покарання:

за ч.2 ст.185 КК України - 2 роки позбавлення волі;

за ч.3 ст.185 КК України - 4 роки позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів покарання визначено шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим - 4 роки позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України від призначеного покарання обвинуваченого звільнено з випробуванням, йому встановлено іспитовий строк 2 роки. У  відповідності зі ст.76 КК України обвинувачений зобов'язаний періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Крім того, обвинувачений зобов’язаний виплатити на користь потерпілого 1 матеріальну шкоду -  6 259,14 грн.

 

 

Прес-секретар

Корабельного районного суду

м. Миколаєва