flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суду в міжнародних заходах

12 квітня 2024, 13:56

11 квітня голова суду Яна ЧЕРНЯВСЬКА взяла участь у вебінарі, організованому Національною школою суддів України у співпраці з Національним інститутом юстиції (Республіка Болгарія) та Вищою школою магістратури (Італійська Республіка) на тему «Воєнні злочини та пов’язані з ними питання у світлі збройного конфлікту в Україні».

Серед тем обговорення в тому числі були «Підходи Європейського Союзу та Ради Європи до ситуації в Україні» і «Відповідь Ради Європи та Європейського суду з прав людини на злочин агресії в Україні». Об’єктом дослідження вебінару було також прецедентне право ЄСПЛ, пов’язане з російськими справами до та після конфлікту та міждержавними справами проти росії.

Відкрили захід: Ректор Національної школи суддів Микола ОНІЩУК, Генеральний секретар Європейської мережі суддівської освіти Інгрід ДЕРВУА, член Наглядової Ради, координатор міжнародного відділу Вищої школи магістратури, Італійська Республіка, Вінченцо СГУББІ, заступник директора Національного інституту юстиції, Республіка Болгарія, Сільвія ДІМІТРОВА.

Корабельний районний суд м.Миколаєва