flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член ВРП Лариса Швецова розповіла суддям про перспективи врегулювання спорів шляхом медіації

18 вересня 2018, 16:18

Джерело – офіційний сайт Вищої Ради Правосуддя

(Управління інформації
та забезпечення комунікаційної діяльності)

Член ВРП Лариса Швецова розповіла суддям про перспективи врегулювання спорів шляхом медіації

17.09.2018

 

14 вересня 2018 року в місті Харкові на базі Харківського регіонального відділення Національної школи суддів відбувся семінар на тему «Суд і медіація: можливості та перспективи», під час якого судді мали змогу отримати практичні навички медіатора в діяльності професійного судді.

Це останній у низці заходів семінар за цією тематикою, що організовано Харківським регіональним відділенням у співпраці із громадською спілкою «Українська академія медіації», в якому взяли участь судді Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької, Луганської областей.

Українська академія медіації проводить серію подібних семінарів у різних містах України в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

До участі у заході долучилася член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова.

Як повідомила Національна школа суддів України, з вітальними словами до слухачів звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила присутніх із регламентом семінару,  побажала плідної роботи та подякувала учасникам за інтерес до навчального заходу.

Член Вищої ради правосуддя, суддя апеляційного суду Харківської області – медіатор Лариса Швецова розпочала навчання суддів із перегляду тематичних відеоматеріалів,  після чого  було проведено жваву дискусію, на якій слухачі обговорювали переваги та складнощі впровадження медіації та інших примирних процедур в Україні.

Член ВРП здійснила загальний огляд  позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України, акцентувала увагу суддів на істотних відмінностях позасудової процедури медіації від процедури врегулювання спору за участю судді. Окрему увагу доповідач звернула на важливість ознайомлення учасників судового процесу з медіацією та мотивування їх до участі у цій процедурі.

Протягом дня учасники заходу обговорювали критерії, що можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації, вирішували задачі та брали участь у рольовій грі.

 ссилка: http://www.vru.gov.ua/news/4077