flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто кримінальне провадження щодо особи, яка заволодівала чужим майном шляхом обману,  що завдало значної шкоди потерпілим

22 серпня 2019, 15:01

 

 

      13.08.2019 року Корабельний районний суд м. Миколаєва  розглянув матеріали кримінального провадження за обвинуваченням  Б., за  2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб (шахрайство).

       Було встановлено, що Б.,  неодноразово, за попередньою змовою із невстановленою в ході досудового розслідування особою, коли останній здійсняв телефонний дзвінок на стаціонарні номери телефону потерпілих, та, представлявшись їхними близькими родичами, повідомвляв їм неправдиву інформацію про те, що отанні потрапили у дорожньо-транспортну пригоду, у результаті якої травмовано іншу особу, у зв’язку з чим потерпілі мають передати грошові кошти особі, яка прийде до них додому.

      Обвинувачений вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся, в судовому засіданні обвинувачений не оспорював обставин заволодіння майном потерпілих шляхом обману за попередньою змовою з незнайомою йому особою.

      Судом Б. визнано винним за ч.2 ст.190 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі.

      На підставі ст.75 КК України від призначеного покарання звільнено з випробуванням, встановивлено іспитовий строк 2 (два) роки, у відповідності зі ст.76 КК України зобов'язано обвинуваченого періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

      Також, стягнути з останнього на користь потерпілих на відшкодування матеріальної шкоди.

 

Повний текст рішення в ЄДРСР справа  № 488/3793/18

 

Прес-секретар

Корабельного районного

суду м.Миколаєва