flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом  було затверджено угоду про примирення між обвинуваченой та потерпілим

04 липня 2019, 16:47

 

 

01.07.2019 року Корабельний районний суд міста Миколаєва розглянув у підготовчому судовому засіданні в місті Миколаєві матеріали кримінального провадження за обвинуваченням  Ж. у вчиненні  кримінального правопорушення     за ч.1 ст. 190  КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)).

Було встановлено,  що Ж. 17.11.2018 року  в період часу з 17.00 години по 18.30 години, перебуваючи за місцем свого  мешкання,  керуючись корисливим мотивом, шляхом обману потерпілого В, під приводом перегляду мережі інтернет попросила у останнього  належний йому мобільний телефон “Мі А1” вартістю 2 745 грн., пообіцявши його повернути через нетривалий термін, на що потерпілий погодився.  Одержавши зазначений мобільний телефон, обвинувачена  Ж. з місця вчинення кримінального правопорушення зникла, розпорядившись викраденим майном на свій розсуд, чим заподіяла потерпілому матеріальну шкоду на зазначену суму.

   Такі дії обвинуваченої кваліфікуються за ч. 1  ст. 190  КК України, як  заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

   26 лютого 2019 року між потерпілим В. і  обвинуваченою  Ж.  укладена угода про примирення, в якій сторони  дійшли згоди  щодо формулювання  обвинувачення і його правової  кваліфікації  за  ч.1 ст. 190 КК України, щодо істотних для даного кримінального провадження обставин. При цьому обвинувачена беззастережно визнала свою винуватість у вчинені даних дій, за які передбачено кримінальну відповідальність;  сторони виходили із того, що матеріальна шкода потерпілій стороні в розмірі 2 745 грн. відшкодована повністю і потерпілий не має до обвинуваченої претензій матеріального характеру; сторони узгодили  покарання за  ч. 1 ст. 190  КК України  у вигляді штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 510 грн. і обвинувачена  погодилась  на  його  призначення.

    Прокурор не заперечував проти затвердження угоди про примирення та призначення обвинуваченій обумовленого угодою покарання.

    Наслідки укладення та затвердження угоди про примирення обвинуваченій та потерпілому роз’яснені, з ними сторони згодні.

    Судом перевірено, що угода відповідає дійсним намірам і волі обвинуваченої, повністю нею розуміється, обвинуваченій зрозуміло, в чому вона обвинувачується і яке покарання буде призначене за даним обвинуваченням, наслідки такого покарання.

    В ході розгляду справи суд, поміж іншого, переконався, що укладення угоди є добровільним, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені угодою.

 

   Суд  ухвалив   затвердити угоду про примирення, укладену 26 лютого 2019 року між потерпілим В. і  обвинуваченою  Ж.

  Останню визнано винною за ч.1 ст. 190  КК України  та призначено покарання у вигляді  штрафу на користь держави у  розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у сумі 510 грн.

   Вирок може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду.

 

   Повний текст рішення знаходиться в  ЄДРСР у справі № 488/882/19.

                                                

               

 

Прес-секретар

Корабельного районного

суду м.Миколаєва