flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом закінчено розглядом кримінальне провадження відносно особи, яка скоїла грабіж

20 червня 2019, 14:48



19.06.2019 року Корабельний районний суд м.Миколаєва розглянув у відкритому судовому засіданні в місті Миколаєві кримінальне провадження по обвинуваченню С., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.186 ч.2 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоровʼя потерпілої, вчинене повторно).
Судом було встановлено, що 23 червня 2018 року близько 12 год. 30 хв. гр.С. знаходився неподалік Міської лікарні № 5, розташованої за адресою: м.Миколаїв, пр.Богоявленський, 336, де помітив раніше не знайому йому жінку К., у звʼязку з чим у нього виник корисливий умисел, спрямований на протиправне заволодіння чужим майном.
З цією метою С., застосовуючи насильство, яке не є небезпечним для життя чи здоровʼя потерпілої, наніс їй удар рукою в область шиї ззаду та удару ногою по правому стегну, в результаті чого К. втратила рівновагу та впала, отримавши легкі тілесні ушкодження.
Після того С. відкрито, шляхом ривка, викрав майно останньої, заволодівши майном, останній з місця події зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяв потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 5 343 грн. 02 коп.
Крім того, 30 червня 2018 року близько 08 год. 50 хв. С. перебував на території Миколаївської загальноосвітньої школи № 54, розташованій за адресою: м.Миколаїв, пр.Корабелів, 10, де помітив раніше не знайому йому жінку А., в звʼязку з чим у нього виник корисливий умисел, спрямований на протиправне заволодіння чужим майном.
З цією метою С. підійшов до А. та шляхом ривка відкрито повторно викрав майно останньої, аволодівши майном, останній з місця події зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяв потерпілій А. матеріальну шкоду на загальну суму 7 149 грн. 40 коп.
Крім того, 13 липня 2018 року близько 09 год. 50 хв. С., перебуваючи за адресою: м.Миколаїв, пр.Корабелів, 10, помітив раніше не знайому йому жінку С., у звʼязку з чим у нього виник корисливий умисел, спрямований на протиправне заволодіння чужим майном.
З цією метою С. підійшов до С. та шляхом ривка відкрито повторно викрав майно останньої, заволодівши майном, з місця події зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяв потерпілій С. матеріальну шкоду на загальну суму 5 400 грн. 35 коп.
Насамкінець, 20 липня 2018 року близько 14 год. 20 хв. С. перебував біля будинку № 10-А по пр.Корабелів в м.Миколаєві, де помітив раніше не знайому йому жінку С., у звʼязку з чим у нього виник корисливий умисел, спрямований на протиправне заволодіння чужим майном.
З цією метою С. підійшов до С. та шляхом ривка відкрито повторно викрав майно останньої, заволодівши майном, С. з місця події зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяв потерпілій С. матеріальну шкоду на загальну суму 2 441 грн. 67 коп.
В судовому засіданні обвинувачений С. в інкримінованому правопорушенні свою вину визнав повністю, у скоєному розкаявся.
Суд визнав С. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.186 ч.2 КК України, та призначив останньому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.
Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Повний текст рішення в ЄДРСР справа № 488/3538/18.

Прес-секретар
Корабельного районного
суду м.Миколаєва