flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закінчено розглядом кримінальне провадження за вчинення умисних тяжких тілесних ушкоджень

01 лютого 2019, 11:01

29.01.2019 року Корабельний районний суд м.Миколаєва розглянув кримінальну справу відносно чоловіка за вчинення умисних тяжких тілесних ушкоджень  (ч.1 ст.121 КК України)

 

Судом було встановлено, що 09 березня 2018 року близько 22 год. 00 хв. – 23 год. 00 хв.громадянин П. повертався за місцем свого мешкання за адресою: місто Миколаїв, вулиця С., будинок № Х.

В цей час неподалік будинку зʼявився Г., який перебував у стані алкогольного спʼяніння.

В момент, коли П. направлявся до хвіртки свого домоволодіння, Г, підійшовши з-за спини, зненацька наніс П.не менше одного удару рукою в область голови, від якого той впав на землю.

Підводячись з землі, П. дістав з кишені куртки побутовий розкладний ніж, який раніше випадково залишився у кишені, розкрив його, і, не впевнившись ні в кількості нападників, ні в наявності у них засобів чи знарядь для заподіяння тілесних ушкоджень, ні в тому, що протиправне посягання буде продовжуватися, відтак, діючи з перевищенням меж необхідної оборони, наніс Г. один удар ножем в ліву частину грудної клітини.

Внаслідок дій П. потерпілому Г.були заподіяні тілесні ушкодження у виді проникаючої колото-різаної рани грудної клітини з пошкодженням легені та серця, гемоперикарда (кров в порожнині серцевої сорочки), гемопневмоторакса (кров та повітря в лівій плевральній порожнині), які відносяться до категорії тяжких за ознакою небезпеки для життя.

Судом дії обвинуваченого кваліфіковані як умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень саме у разі перевищення меж необхідної оборони.

Обвинуваченого П. судом було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.124 КК України, та призначено покарання у виді обмеження волі на строк один рік.

На підставі ст.75 КК України звільнено від відбування призначеного йому покарання з випробуванням, встановивлено іспитовий строк тривалістю один рік, та покладено на нього обов’язки, передбачені п.1, п.2 ч.1 ст.76 КК України, а саме: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Та стягнено з останнього на користь потерпілого Г. матеріальні збитки та моральну шкоду.

            Зазначимо, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Рішення в ЄДРСР  справа № 488/1762/18

 

Пресс-секретар

Корабельного районного

суду м.Миколаєва