flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Доступ до суду в умовах воєнного стану

27 липня 2022, 16:26

 

Через активні бойові дії Корабельний район міста Миколаєва постійно знаходиться під небезпекою не лише під час повітряної тривоги, але й під час артилерійських обстрілів, а також реактивних систем залпового вогню, які здійснюються зі сторони ворога. Ситуація у місті через постійні непередбачувані обстріли залишається напруженою, тому з метою збереження вашого життя та здоров’я пропонуємо відвідувачам суду скористуватися безпечним дистанційним доступом до правосуддя таким чином:

1. Надіслати вхідну кореспонденцію можливо такими способами:

-  відправити документи скориставшись послугами «Укрпошти»;

- надіслати на електронну адресу, зазначену на сайті суду (inbox@kb.mk.court.gov.ua), підписавши електронним підписом. Нагадуємо, що відповідно до ст. 6 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.

- скористатись підсистемою «Електронний суд».

2. Дізнатись реквізити про сплату судового збору можливо на сайті. Для цього необхідно ввести у пошуковому запиті  сайт «Судова влада України», перейти до вкладки «Швидкий пошук суду», ввести назву суду: «Корабельний районний суд м. Миколаєва», перейти за посиланням, натиснути вкладку «Громадянам» та вибрати перший пункт «Судовий збір». На цій же сторінці можливо розрахувати судовий збір необхідний для подання позовної заяви до суду.

3. Отримати копії процесуальних документів можливо у приміщенні суду, попередньо узгодивши дату та час відвідування.

4. Розгляд цивільних справ здійснюються, які відповідно до Цивільно процесуального Кодексу можливо розглянути без проведення судового засідання. Для цього всі сторони по справі повинні подати клопотання про розгляд справи у письмовому провадженні та без їх участі. Зразок відповідної заяви Ви можете знайти на сайті «Судова влада України». Розгляд справ, які потребують призначення судового засідання, буде відновлений після зникнення обставин, які загрожують життю та здоров’ю громадян. Про наступну дату та час судового засідання сторони по справі будуть повідомлені заздалегідь.

6.   Розгляд клопотань поданих в рамках досудового розслідування (про обрання та продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою, продовження строків досудового розслідування, які спливають, проведення обшуків та інші невідкладні справи), скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора в порядку статті 303 Кримінального процесуального кодексу України а також кримінальних проваджень відносно осіб, які утримуються під вартою та по яким спливає термін тримання під вартою здійснюються відповідно до встановлених термінів законодавства.

Участь обвинувачених забезпечується шляхом проведення відеоконференції, а їх захисників та інших учасників судового провадження - як шляхом безпосередньої участі у приміщенні суду, так і шляхом проведення відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних. Для проведення судового засідання у режимі відеоконференції, необхідно подати відповідне клопотання.

Режим роботи суду може бути змінений з урахуванням об’єктивних обставин загострення збройної агресії.

Шановні відвідувачі, звертайте увагу на сигнали повітряної тривоги та бережіть себе.

З повагою,

Корабельний районний суд м.Миколаєва