flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув справу щодо особи, яка незаконно вирощувала кущі рослин коноплі

05 жовтня 2021, 16:19

 

         15.09.2021 року   Корабельний районний суд м.Миколаєва  розглянув  кримінальне провадження за обвинуваченням С. у  вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель).
         Судом встановлено, що у травні 2021 року, більш точного часу в ході досудового розслідування встановити не виявилось можливим, С. вирішив здійснити насадження конопель на території свого домоволодіння, що знаходиться за адресою: м. Миколаїв, вул. ХХХ, ХХХ. Діючи умисно, посягаючи на встановлені законодавством України суспільні відносини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, суспільні відносини, що охороняють здоров’я населення України, в порушення вимог ст.ст. 7, 12, 15, 17, 25, 30 ЗУ «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», незаконно посіяв насіння конопель та в подальшому протягом невстановленого часу їх вирощував, окультурював, поливав та прополював, з метою доведення їх до стадії визрівання, тобто незаконно вирощував рослини роду коноплі в кількості 92 рослин, для власних потреб, без мети збуту.

         В подальшому, 28.07.2021 року, в ході санкціонованого обшуку на території двору С., працівниками поліції виявлено та вилучено 92 (дев’яносто два) кущі рослин конопель.

Дане діяння передбачає кримінальну відповідальність за ч.2 ст. 310 КК України.

         В ході судового розгляду С. свою вину за висунутим обвинуваченням визнав повністю. .У скоєному щиро розкаявся, просив застосувати до нього найм’якше покарання

         Судом громадянина С. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК України і йому призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі.

        На підставі ст. 75 КК України  останнього звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком один рік та покладено на нього обов’язки, передбачені п.1, п.2 ч.1 ст.76 КК України, зокрема: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

        Речові докази: 92 кущі рослин роду коноплі, передані до камери зберігання речових доказів ВП №3 МРУП  ГУНП в Миколаївській області  судом вирішено знищити.

       З урахуванням положень ст.119 КПК України та приймаючи до уваги вкрай  скрутне матеріальне становище громадянина С., те що єдиним його доходом є пенсія, а також з урахуванням тяжкого захворювання, що потребує значних матеріальних витрат, суд вирішив процесуальні витрати у справі в сумі  2059 грн. 32 коп. віднести на рахунок держави.

       Зауважемо, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

       Повний текст рішення   в ЄДРСР справа № 488/2943/21

 

Головний спеціаліст

Корабельного районного суду

м.Миколаєва