flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення безпечних умов роботи Корабельного районного суду м. Миколаєва здійснює Служба судової охорони

09 лютого 2021, 13:57

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя, та:

- забезпечує пропуск осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів;

- забезпечує підтримання та реагує на порушення громадського порядку при розгляді справ судом, вживає заходів до припинення проявів неповаги до суду;

- здійснює заходи з охорони, забезпечення недоторканності та цілісності приміщень судів, органів і установ системи правосуддя, недоторканності та цілісності розташованого у таких приміщеннях майна, запобігання, недопущення чи припинення протиправних дій щодо нього;

- здійснює заходи із запобігання загрозам особистій безпеці суддів, членів їх сімей, працівників суду, а також у суді - учасників судового процесу, виявлення та нейтралізації таких загроз; вживає у разі надходження від судді відповідної заяви необхідних заходів для забезпечення безпеки судді, членів його сім’ї;

- реагує в межах наданих законом повноважень на протиправні дії, пов’язані із посяганням на суддів, членів їх сімей, працівників суду, учасників судового процесу.

Ігнорування законних вимог співробітників Служби судової охорони та опір під час виконання ними службових обов’язків тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України.

Співробітники Служби судової охорони попередили пронесення до Корабельного районного суду м. Миколаєва  за січень місяць – 15 одиниць заборонених предметів., а починаючи з дня прийняття під охорону 15 жовтня 2020 року –62 одиниці заборонених предметів.

З метою забезпечення захисту  відвідувачів, працівників апарату суду тощо під час знаходження у приміщенні суду та у разі перебування у Вас заборонених предметів пропонуємо розмістити їх в спеціально обладнану камеру схову.

Корабельний районний суд м. Миколаєва висловлює подяку Територіальному управлінню Служби судової охорони в Миколаївській  області за ефективну співпрацю та за безпечні умови роботи суду!

 

 

 

Корабельний районний суд м. Миколаєва